در طول روز هنگام راه رفتن، نشستن و ایستادن، پاهای ما درون کفش و جوراب در سختی هستند. در نتیجه باید از آنها به خوبی مراقبت گردد. پس نیاز است نحوه مراقبت از پوست پا را فرا گرفته و یک رژیم مراقبت از پا را در خانه پیش بگیریم تا پاهایمان صاف و سالم بمانند. داشتن روال مراقبت از پا در هر فصلی، حیاتی است. پاهایتان به اندازه بقیه اعضای بدنتان سزاوار مراقبت هستند و این به هیچ عنوان کار لوکس محسوب نمیشود.
بسیاری از ما در مراقبت از پوست صورت، مو و حتی دستان خود بسیار حساس هستیم. اما متأسفانه مراقبت از پوست پا اغلب در آخر لیست اولویتهای مراقبت از بدن قرار میگیرد. واقعاً جای تعجب دارد که ما چندین بار در روز از مرطوب کننده ها و کرم ها برای پوست دست و صورت خود استفاده میکنیم، اما پاهای خود را نادیده میگیریم. اهمیت ندادن به پوست پا میتواند عواقب دردناکی از جمله ایجاد عفونت های باکتریایی یا قارچی، میخچه، ترک خوردگی پوست و بوی بد داشته باشد. از نظر زیبایی شناسی، غفلت از پا در رژیم مراقبت از پوست روزانه، میتواند شما را شبیه یک طاووس کند (با ظاهری قشنگ اما پاهای نازیبا). در زمستانها، به ویژه هنگامی که پوست بدن خشک میشود، باید بیش از پیش به پوست پای خود برسید. اگر سوزش، ورم یا پوسته پوسته شدن را تجربه کردید، با پزشک مشورت کنید زیرا ممکن است یک حساسیت پوستی شدید باشد و عدم توجه به آن عوارضی در پی داشته باشد.
برای حفظ پاهای نرم و سالم، حذف پوست سخت از پاها به طور منظم تأثیر بسزایی دارد. وقتی پینههای شدید روی پوست ظاهر میشوند، نیازی نیست که مدت طولانی تحملشان کنید، زیرا یک پزشک متخصص میتواند در کمترین زمان ممکن آنها را از بین ببرد. اما برای جلوگیری از این اتفاق میبایست مراقب پوست پای خود باشید. انواع مختلفی از محصولات مراقبت از پا وجود دارند که میتوانید به راحتی در منزل از آنها استفاده کنید.
با ما همراه باشید تا نحوه مراقبت از پا را در این مقاله بیان کنیم.
علت پینه بستن و سفت شدن پوست کف پا
پینه بستن و سخت شدن پوست کف پا، یکی از مکانیزمهای دفاعی پا است. پوست سفت در ناحیه ترک خورده پا ایجاد میشود و به عنوان سدی محافظ در برابر آسیبهای بیشتر عمل میکند. پوشیدن کفش بدون جوراب، شکل نامناسب راه رفتن در کفشهای پاشنه بلند و لژدار، کفشهای تنگ یا گشاد و همچنین کمبود رطوبت میتواند باعث سفتی و خشن شدن پوست پا گردد. پینه به طور کلی مشکلی برای فرد ایجاد نمیکند. اما در صورتی که به آن بیتوجهی شود ممکن است منجر به ترک خوردگی دردناک، عفونتهای باکتریایی و خونریزی شود.
پوست سفت معمولاً هنگامی ایجاد میشود که پوست کف پا خشک، خشن و شکننده شود. سلولهای جدید در پاسخ به نقاط تحت فشار و اصطکاک بیشتر از حد معمول تشکیل میشوند. در نتیجه مناطق با پوست مرده ضخیم شده و به سرعت به پینه تبدیل میگردند. رنگ این مناطق معمولاً رنگی مایل به زرد است که ظاهر خوشایندی ندارند. در این حالت، لکههای پوستی دایرهای و خشن ظاهر بر روی سطح پوست پا ظاهر میگردد؛ خصوصاً در اطراف ناحیه پاشنه پا یا روی پوست قسمت توپی شکل زیر پا.
پوست پا بیشتر در معرض عفونت های باکتریایی و قارچی است زیرا ساعتهای طولانی در شبانهروز درون جوراب و کفش است و یا در معرض گرد و غبار و آلودگی قرار دارد. پوست بین انگشتان پا در صورت عدم شستشوی کافی و صحیح، مکانی مناسب برای رشد و تکثیر عفونتهای باکتریایی و قارچی است. بنابراین بسیار مهم است که روزی یک بار پاها را با آب و صابون، جهت اطمینان از پاک شدن آلودگی و عرق بشویید.